Docent

CAYogAtelier is 1 oktober 2020 opgericht door Jeannet Willemsen. Jeannet heeft van 2018-2020 bij Gert van Leeuwen de docentenopleiding voor Critical Alignment Yoga in Amsterdam gevolgd.

Na eerder wel eens Hatha Yoga te hebben gedaan, volgde Jeannet in 2016 voor het eerst een Critical Alignment Yoga les. Het was direct raak. “Eindelijk een bewegingsvorm die begrijpt waar mijn lichaam behoefte aan heeft.” Jeannet volgde vervolgens lessen bij verschillende CAY docenten in de regio Den Haag, deed een CAY verdiepingsjaar bij Dakina en ging meerdere keren op ‘CAY-retreat’.

Jeannet over de meerwaarde van CAY:
“Door chronische pijn, burn-out en meerdere knie operaties in korte tijd, was ik een beetje het vertrouwen in mijn lichaam kwijt. Wat kan ik nog wel? Wat is goed voor mij? Hoe kan ik mijn houding verbeteren? Deze vragen kwam ik als vanzelf tegen op de mat. Ondanks ‘beperkingen’ bleek ik toch nog veel meer te kunnen dan ik dacht. Mijn houding is verbeterd, ik voel beter aan wat wel en niet goed voor mij is en ik voel me van binnenuit stukken krachtiger.
Het is voor mij een uitdaging om mijn leerlingen ook weer lichaamsbewustzijn en vertrouwen mee te geven. En dan niet vanuit wilskracht over je grens gaan, maar vanuit ontspanning weer in je kracht komen. Er is niets zweverigs aan CAY, het is je eigenlijk weer een stukje terugbrengen naar het lichaam van je jeugd. Toen je nog als vanzelf bewoog. Niet overal over nadacht, maar je lichaam je de weg wees. De kans is groot dat je na een paar lessen omgekeerd in het hoofdstandbankje staat. Dàt geeft vertrouwen en is fantastisch voor je wervelkolom en doorbloeding!”

Als Jeannet niet op de yoga mat is te vinden, is de kans groot dat je haar buiten tegenkomt met één van haar Geleidenhondenpups in opleiding. Of zij is binnen in haar ‘andere atelier’ met een kwast of potlood in de weer. Nieuwsgierig naar de kunst van Jeannet? Neem gerust een kijkje op www.jeannetwillemsen.nl.

Esther Arp
CAYogAtelier werkt samen met Esther Arp van Studio CAY uit Noordwijk. Esther volgde gelijktijdig met Jeannet de opleiding tot docent Critical Alignment en heeft een zelfde visie als Jeannet op de lessen. Het is dan ook heel fijn dat ze naast haar reguliere baan regelmatig in kan vallen voor Jeannet.

Naar boven